Stevige wandelingen
Stevige wandelingen

Stevige wandelingen

Trek uw wandelschoenen aan, ga erop uit en ontdek de streek van de Franse Pyreneeën! In Lourdes en omgeving zijn er tal van bewegwijzerde routes van verschillende niveaus voor zowel de geoefende als de occasionele wandelaar! Een rustige wandeling in het bos of langsheen het Lac de Lourdes, een stevige bergwandeling tot de grootste waterval van West-Europa of naar een prachtig Pyrenees bergmeer behoren allemaal tot de mogelijkheden! 

WANDELROUTES
Lekker en gezellig uit eten
Lekker en gezellig uit eten

Lekker en gezellig uit eten

In de Hautes-Pyrénées leert u door de gastronomie en het ambacht de streek pas goed kennen. Het maakt deel uit van het dagelijks leven, maar komt vooral tot uiting als er wat te vieren valt. Proef aan de hand van onze recepten en restauranttips de specialiteiten uit de Bigorre. Slenter over de markten met hun karakteristieke Pyreneese sfeer. Maak kennis met de plaatselijke producenten. Ruik de verschillende parfums en proef de vele smaken. U zal snel begrijpen dat het hier héél goed leven is!

GASTRONOMIE
De Heiligdommen van Lourdes
De Heiligdommen van Lourdes

De Heiligdommen van Lourdes

Vakantiehuis La Paloumère is gelegen op een kleine 3 km van de heiligdommen van O.L.V. van Lourdes. U wordt er ondergedompeld in het katholiek bedevaartsoord waar jaarlijks zo'n 6 miljoen bezoekers de verschijningen van Maria aan Bernadette Soubirous in 1858 herdenken. Van april tot oktober kunt u in de 22 kerken een eucharistie in alle talen meevieren of deelnemen aan de internationale hoogmis, de dagelijkse eucharistische processie of mariale lichtprocessie.

 

HEILIGDOM
Zomeractiviteiten
Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten

De ongerepte bergen van de Franse Pyreneeën staan garant voor tal van zomeractiviteiten en vormen de geschikte locatie voor een actieve vakantie! Het aanbod varieert van zalig relaxen in de wellness, zwemmen in één van de zwembaden of meren, stevige fietsroutes uit de Tour de France tot uitdagende afdalingen met de mountainbike of via het wilde water. Voor de autoliefhebbers onder ons zijn er in de Pyreneeën heel wat prachtig autoroutes. Ze zijn aangeduid en combineren een maximaal uitzicht met een minimum aan inspanningen!

ZOMERACTIVITEITEN
Skiën in de Hautes-Pyrénées
Skiën in de Hautes-Pyrénées

Skiën in de Hautes-Pyrénées

Vakantiehuis La Paloumère in Lourdes is een ideale uitvalbasis naar de vele bekende skistations in de Franse Pyreneeën. Tussen november en maart is er voldoende kwalitatieve sneeuw en kunt u er terecht voor heel wat sneeuwpret. Breng uw ski's mee of huur uw uitrusting ter plaatse, in de vele skigebieden vindt u alle voorzieningen voor een onvergetelijke skivakantie! 

De skistations van onder andere Hautacam, Val d’Azun, Cauterets, Tourmalet en Gavarnie zijn vlot te bereiken vanaf het vakantiehuis! 

WINTERSPORTEN
Het bezoeken waard
Het bezoeken waard

Het bezoeken waard

Lourdes heeft zo veel te bieden! Ga een kijkje nemen naar het 'Château fort' en bijhorend museum van de Pyreneeën, geniet van het uitzicht over de stad vanop de Pic du Jer!

In de buurt: Dierentuin van de Pyreneeën, Cauterets, Pont d'Espagne, ...

 

Meer informatie