Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten

De ongerepte bergen van de Franse Pyreneeën staan garant voor tal van zomeractiviteiten en vormen de geschikte locatie voor een actieve vakantie!

TERUG

Mountainbiken

In de enerzijds heuvelachtige en anderzijds natuurlijk ook bergachtige omgeving van Lourdes zijn heel wat aangeduide mountainbikepaden en -pistes. Zij verschillen zowel in afstand als in moeilijkheidsgraad. De streek biedt heel wat uitdagingen voor zowel occasionele mountainbikers als échte freaks! Een aantal afdalingen zijn voor de echte specialisten! In de Pyreneeën zijn er meerdere kabelbanen waarmee u uw mountainbike mee naar boven kan nemen… om dan tijdens de afdalingen de adrenaline door uw lichaam te voelen gieren!

Bekende afdalingen per mountainbike zijn: Pic du Jer (Lourdes) en Cauterets. De liefhebbers van een vlakke weg kunnen terecht op het groen pad 'La Voie Verte des Gaves'.

Andere mountainbikepistes in de Pyreneeën:

Big Bike

www.phototrail.fr

 

 

Lac de Lourdes

Op zo’n 3 kilometer van het centrum van Lourdes ligt het prachtig gletsjermeer ‘Lac de Lourdes’. Het is de ideale plaats voor een rustige wandeling, een zalige vispartij of een spannende golfsessie. In de zomer kunt u er ook deelnemen aan trektochten te paard of pony.

Wildwatersporten in de Pyreneeën

De vele bergrivieren die het water van de gletsjers naar de vlakte brengen, vormen het schilderachtige decor voor verkwikkende wildwatersporten. Laat u begeleiden door de professionele monitoren en ga de uitdaging aan! Of het nu rafting, hydrospeed, kayak of airboat is, net buiten Lourdes vindt u alle mogelijkheden voor een spannende ervaring!

Zwembad en Welness

Ga zwemmen in één van de vele zwembaden die de streek rond Lourdes rijk is. 

De omgeving van Lourdes is rijk aan thermaal water. De thermale stations ontvangen jong en oud om hen te laten kennismaken en genieten van de voordelen van thermaal water. Argelès-Gazost, Cauterets, en het Centre thermo-ludique Aquensis vormen hiervoor een ideale bestemming.