Wandelroutes

Wandelroutes

In Lourdes en omgeving zijn tal van routes bewegwijzerd voor zowel de goefende als de occasionele wandelaar. Een rustige wandeling of een stevige bergwandeling naar een Pyrenees meer, het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Meer routes op:

Toerisme Lourdes

TERUG

Wandelen in het bos of langs het meer van Lourdes

Trek uw wandelschoenen aan en trek erop uit in Lourdes!

Ontdek het bos 'bois de Lourdes', waar Bernadette ten tijde van de verschijningen hout ging sprokkelen. Het bos van Lourdes is ongeveer 450 hectaren groot en biedt tal van wandelroutes, sportieve parcours, speelhoekjes voor de kinderen en plaatsen om te picknicken.

Naast het bos is er bij Lourdes ook een meer: het Lac de Lourdes, waarlangs het heerlijk vertoeven is! Wissel de wandeling af met een waterfietstochtje op het meer! 

 

La Voie Verte des Gaves van Lourdes naar Cauterets

Te voet of per fiets, ontdek op uw ritme één van de mooiste valleien van de Pyreneeën. La Voie Verte des Gaves is een 19,6 km lange route tussen Lourdes en Cauterets, een bergdorpje in het hart van de Hautes-Pyrénées. Ontdek de vele bergtoppen, de oevers van de Gave de Pau, de middeleeuwse toren, het natuurreservaat, en zoveel meer langsheen uw weg! 

Meer info en kaart: 

La Voie Verte des Gaves

 

Pont d'Espagne en Lac de Gaube in Cauterets

Midden in het 'Parc National des Pyrénées' bevindt zich Pont d'Espagne. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit niet de grens met Spanje, maar een stukje beschermde natuur waar u zich kunt laten onderdompelen in de schoonheid van de Pyreneeën en er de mooiste watervallen kunt bewonderen! Het is het startpunt van een bergwandeling met adembenemend uitzicht naar het bergmeer Lac de Gaube. Voor de mindere liefhebbers van wandelroutes is het ook het startpunt van de télécabine die garant staat voor een maximaal uitzicht met minder inspanning. 

Pont d'Espagne bevindt zich op een kleine 40 km van vakantiehuis La Paloumère. De site is makkelijk met de wagen of met de bus te bereiken en biedt voldoende parkeerplaats. Vanaf de parking is het nog slechts enkele minuten wandelen naar Pont d'Espagne (1496 m), vanwaar u een prachtig zicht  op een adembenemende waterval heeft.

Vanaf Pont d'Espagne is het vervolgens een uurtje wandelen naar het prachtig bergmeer 'Lac de Gaube' (1725 m). Sla hiervoor vlak voor de brug af naar links en volg de GR10. Het pad is omgeven van sparren en dennen en begint als een weggetje met grote keien geplaveid. Het gaat al snel over in een rotsachtige piste. U kunt de wandeling aanzienlijk inkorten door aan Pont d'Espagne de kabelbaan naar de Belvédère du Télésiège te nemen, vanwaar het slechts 15 min. op vlak terrein wandelen is tot het Lac de Gaube.

Meer info: 

Toerisme Lourdes

Toerisme Cauterets

Randonnée Lac de Gaube

RouteYou Lac de Gaube - Refuge des Oulettes

Cirque de Gavarnie

Gavarnie is vooral bekend voor het voormalig gletsjerbekken, het Cirque de Gavarnie. In het dal krijgt u al een mooie indruk van dit wonderbaarlijk natuurfenomeen. De steile wanden van het Cirque de Gavarnie vormen tevens de grens met Spanje. Langs deze wanden zijn er verschillende, grote watervallen . De grootste draagt de naam 'Grande Cascade'.

Het dorpje Gavarnie situeert zich op een kleine 50 km van de vakantiewoning La Paloumère. Nadat u er de auto geparkeerd hebt, volgt u de bewegwijzering via Chemin du Cirque. De weg wijst zichzelf en gaat min of meer rechtdoor, recht op de grote waterval af. Die is trouwens al vanuit het dorp zichtbaar. U passeert langs souvenirwinkels en een verhuurpost waar u een paard of (muil)ezel kunt huren voor een ritje. De eerste kilometer van het pad is vrij vlak, daarna wordt het steiler en oneffen. De tocht vanaf het dorp naar het cafeetje bedraagt ongeveer 3km. Vanaf daar kunt u naar het punt waar de hoge waterval de grond raakt. Dit pad is echter niet ongevaarlijk. 

Meer info:

Toerisme Gavarnie

 

10 Sep 2020

Famille M.

Aankomst, onthaal en check-in waren zeer positief. Het huis is modern ingericht en heeft alle nodige voorzieningen. En zelf meer: de jacuzzi was super. Dichtbij supermarkten en een bakker. Netjes, proper en correct. De vakantie was te snel voorbij...